2009. december 15., kedd

Az a bizonyos második cikk...

Ami szemünk előtt van, azt nem értékeljük eléggé…

Apai nagyapám orosz hadifogoly volt. Nagyon sokat mesélt a túlélésről, a lelki táplálékról, a gyógynövényekről, a hitről, a barátságról, a halálról és a mindig kéznél lévő gyógyító erőről a csontok helyrerakásáról.

A „ háború iskolája” és a katonatársak voltak a mesterei. Szájról-szájra adták a tudást-nem megtartva maguknak-hiszen nem tudhatták, hogy a következő csata után ki lesz a sebesült és ki lesz a gyógyító.

Ezért mindenki gyógyító volt.

Testet-lelket gyógyítottak.

Így élték túl…

A legegyszerűbb dolgokban lakozik Isten -szokta mondani- és a legfontosabb dolgok az élethez: a víz, az alma, a csalán, a hagyma és a szeretet.

A vízről szeretnék szólni nektek Hősnőknek.

Köztetek a legjobb barátnőmnek is, aki fél liter vizet iszik naponta…mert hogy nem szomjas…

Nem vagyok orvos, sem természetgyógyász de sokat olvastam, jegyzeteltem a vízről.

.Szeretném, ha mindenki átértékelné ( esetleg, mint a nagyapám gyógyítóvá emelné) ezt a színtelen szagtalan H2O-t.

Persze nem én vagyok a vízivás nagymestere, de anyukám és a saját betegségem rádöbbentett: meg kell próbálni azt az alternatívát is, hogy elhisszük a régi öregeknek…(na, meg a tudománynak) J - a víz maga az élet…

A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttem pár ismert és tanult mondatot, amik így csokorba szedve elgondolkodtatóak…

Egy 75 kg-s felnőtt szervezet 50 l vizet tartalmaz.
Egy ember évente több mint 1000 liter folyadékot iszik.
A veséken naponta 180 liter testnedv folyik át.
Életünk során több mint 200 kg kőzetet iszunk meg.
Az agynak 78%-a,
A vér 86%-a,
A szív 77%-a,
A máj 84%-a,
Az izmok 70%-a víz.

Az emberek 55-65%-a krónikusan vízhiányos. Az emberek 37%-ánál a szomjúságérzet annyira gyenge, hogy gyakran összetévesztik az éhségérzettel, ezért akkor is esznek, amikor csak egy pohár vizet kellene inniuk - sokan ezért híznak el.

A washingtoni egyetem felmérése szerint egy pohár víz maradandóan csökkentette a diétázók 100%-ának éhségérzetét. A nappali fáradtság elsőszámú okozója a vízhiány. Folyamatban lévő tanulmányok kimutatják, hogy a hát- és izületi fájdalmakban szenvedők 80%-ánál naponta 8-10 pohár víz csökkenti a fájdalmakat.

Már 2% folyadékvesztés megzavarhatja a rövid távú emlékezetet. Nehézségeket okozhat az alapműveletek elvégzésénél, és összpontosítási zavarokat, egy képernyő vagy egy kinyomtatott oldal felfogásánál.

Naponta 5 pohár víz elfogyasztása 45%-kal csökkenti a vastagbélrák veszélyét, a mellrákét 79%-kal és 50%-kal kevesebb a rizikó a hólyagrákra.

Tehát a víz, szomjat olt, méregtelenít, frissít, fogyaszt, gyógyít, fájdalmat csillapít és megelőzi a betegségeket…és még sorolhatnám…

Nahát…nahát…többek között, ezekért a dolgokért kell a gyerekeknek és az okos felnőtteknek sok-sok vizet meginni naponta …2-3 vagy akár 4 litert !

Te annyi vizet iszol, mint amennyi szükséges lenne?

Vagy inkább kapkodod a gyógyszereket?

Mennyire kell betegnek lenni ahhoz, hogy megpróbáljuk a vízivást?

Az Anyák Lapja 2006. márciusi számában azt írja:

„ A napi 2 liter ásványvíz biztosítja a napi kalciumszükséglet kielégítését (1200mg) úgyhogy közben nem viszünk be felesleges kalóriákat, zsírokat.

Azt is igazolták, hogy a kalcium felszívódása hatékonyabb, ha az ásványvíz nem tartalmaz nátriumot, vagy annak aránya kevesebb 20mg/liternél. Tudniillik a nátrium felgyorsítja a vesék kalcium kiválasztását.”

( áldott állapotom óta böngészem a címkéket és igyekszem alacsony nátriumszintű vizet venni )

Még tavasszal találtam ezt a kozmetikus blogot. Itt minden le van írva amit én még meg szeretnék említeni nektek.

http://noipraktikak.blog.hu/2009/01/30/szornyu_igazsagok_mi_tortenik_ha_nem_iszunk_elegendo_vizet#m

Mi a csudát tudunk mi a világról ? című filmben (havonta-kéthavonta a HBO-n megnézheted) megemlítik Masaru Emoto képeit a vízmolekulákról. A japán „tudós” intelligens lénynek nevezi a vizet. Ha a vízzel teli poharak alá pozitív szavakat írt egy papírra (szeretet, egészség, boldogság stb…) különböző gyönyörű kristályok keletkeztek…

Ha viszont negatív feliratok (harag, gyűlölet stb…) kerültek a poharak alá, eltorzult, amorf kristályformák váltak láthatóvá…

Ezt azért fontos megérteni…

… mert…

… az a rengeteg víz ami a szervezetünkben van…

…( és amit rendszeresen frissítünk :))…

…HA minden pohár víz bevitelénél azt az információt kapná, hogy : szép vagyok, okos vagyok, egészséges vagyok stb…stb…stb…- akkor az lenne a valóság !

Megjelent könyvben is sok színes képpel- A víz üzenete-címmel.

Rengeteg weboldalon vannak képek a könyvből - ecc-pecc kimehetsz-el kiválasztottam egyet…ha érdekel…

http://fenykapu.free-energy.hu/pajert/index.htm?FoAblak=../pajert1/viz_kristaly.html

Amiket itt leírtam, érdekességnek szántam és a saját szám íze szerint valók-nem szentírás-de remélem most mindenki, megszomjazott és megiszik egy jó pohár vizet a saját egészségére !

Ui. …és beszélhetnénk még a víz-mágiáról, a megkeresztelésről, a víz-kúrákról, az imaginációról, a kineziológiáról, a víztisztításról, az itthon palackozott gyógyvizekről és fürdőkről …és sok-sok más éltető csodáról…(alma, hagyma, csalán, szeretet J )

…de most iszom egy pohár vizet az egészségetekre ! és lefekszem…

„Akár azt gondolod, hogy képes vagy valamire, akár azt, hogy nem,

mindenképpen igazad van. „

- Henry Ford-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése